Lapinkävijäyhdistys KIEHISET r.y

Täällä matkakertomuksia edellisiltä matkoilta

päivitetty 26.5.2018/Rami

 

KIEHISET TOIMINEET JO 34 VUOTTA 2018

 

 

 

 

Ilmoittautumiset ja tiedustelut matkoille:

Hannu Pohjolainen puh 050-3555052
Raimo Vuoristo 040-7500020

Jouko Lehtonen 040-5007456

Raija Tolvanen 040 7284515

 

 

 

 

Tapahtumia ja matkoja vuodelle 2018

 

Uutusmatka Tallinnaan

Ilmoittaudu mahdollisismman pian

 

Ennakkotietoja vuoden 2019 pitkämatkasta

Kiinan kiertomatka jälleen, jos lähtijöitä riittävästi.

Alustava ohjelma Kiinan matkasta (lataa esite)

 

Tartto-Riiga 5 pv  ti 24.7.2018 - la 28.7.2018

Tartto on nuorekas, rikasta kulttuuriperintöä kantava klassinen yliopistokaupunki. Kulttuurin lisäksi Tartto tarjoa kävijälleen vilkasta iltaelämää. Riiassa koet suurkaupungin sykkeen yhdistettynä kulttuuriin sekä vilkkaaseen eurooppalaiseen iltaelämään katukahviloissa, ravintoloissa ja yökerhoissa.

1. matkapäivä

Liittymäkuljetuksen ostaneille bussikuljetus Helsingin Länsisatamaan, jossa maihinnousukorttien jako. Helsingistä tulevat noutavat maihinnousukortit Länsitermiterminaali 1 (1. kerroksesta) Pohjolan Matkan lähtöselvityksestä alkaen klo 17.15. Europa lähtee Helsingistä klo 18.30. Ilta ja yö laivalla.

2. matkapäivä

Maihinnousu Tallinnassa alkaen klo 8.00. Jatkamme matkaa välittömästi kohti Tarttoa (n. 186 km). Tämä päivä on varattu kokonaan Tarttoa varten. Tarttoon saavuttua teemme opastetun kiertoajelun/-kävelyyn. Kierroksen aikana käymme mm. Toomemäellä, Raatihuoneen aukiolla, Johanneksen kirkolla ja Yliopiston kasvitieteellisellä puutarhalla. Teemme kierroksen suomenkielisen oppaan johdolla. Retken jälkeen majoitus hotelli Dorpat. Ilta vapaata aikaa tutustua kaupungin tarjontaan. Tartto on täynnä ihania kahviloita ja ravintoloita, mielenkiintoisia museoita sekä hienoja rakennuksia ja puistoja. Myös ostosmahdollisuudet ovat hyvät.

3. matkapäivä

Aamiainen ja huoneiden luovutus. Klo 9 lähtö kohti Riikaa (n. 245 km). Teemme aluksi kiertoajelun ja sen jälkeen kiertokävelyn Vanhassa kaupungissa. Käymme katsomassa keskiaikaista Pyhän Pietarin katedraalia, jonka torni on Vanhan kaupungin korkein rakennus, sekä Riian tunnetuinta nähtävyyttä Tuomiokirkkoa. Entisajan vauraudesta kertovat lukuisat jugendtyyliset rakennukset koristeellisine veistoksineen ja takorautaisine yksityiskohtineen. Albertakatu on helmien helmi, jossa kaikki rakennukset edustavat jugendia omalla taiturimaisella ornamentiikallaan. Raatihuoneen torilla on alkuperäistä loistoa hehkuva Mustapäiden Veljesten talo. Majoitus Hestia Hotel Jugend. Kaikesta kauniista nauttimisesta voi jatkaa omatoimisesti. Monet viehättävät kahvilat vetävät myös puoleensa ostosten tai vaikkapa taidegallerioissa käynnin lomassa. Riian iltaelämä on myös vilkasta. Tunnelmallisia ravintoloita on paljon ja jazz soi aamutunneille saakka.

4. matkapäivä

Aamiainen. Kokonainen päivä aikaa Riiassa. Nautiskele vanhankaupungin kauneudesta tai tutustu nykyaikaiseen ja moderniin puoleen kaupungista. Riika tarjoaa elämyksiä, niin kulttuurin kuin ostostenkin ystäville. Voit myös lähteä päiväretkelle Jurmalaan (lisämaksusta).

5. matkapäivä

Klo 06.30 paluumatka Tallinnaan, lähtöaamuna jokainen asiakas saa mukaan pienen aamiaislaatikon. Laivaannousu Tallinnassa päättyy 20 min. ennen laivan lähtöä. Tallink Shuttle lähtee Tallinnasta klo 13.30 ja saapuu Helsinkiin klo 15.30. Liittymäkuljetuksen ostaneille bussikuljetus lähtöpaikkakunnille. Huom! Bussi odottaa Europa-laivalta klo 16.00 saapuvia matkustajia.

Hintaan sisältyy

- laivamatkat Helsinki-Tallinna B-luokan hytissä, Tallinna-Helsinki kansipaikoilla

- bussikuljetukset kohteessa matkaohjelman mukaan

 Hinta alkaen 258€/hlö

Matka on Pohjolan matkan normimatka, joten se toteutuu. Jos meitä on paljon lähdössä saisimme oman auton matkalle.

 Tarkempi matkaohjelma täältä

Lofootit 7 pv

ke 22.8.2018 - su 26.8.2018

Matkaohjelma

1. matkapäivä

Bussimatka Ouluun. Majoitus Original Sokos Hotel Arina. Päivällinen klo 19.00.

2. matkapäivä

Aamiainen ja huoneiden luovutus. Nousemme käsivartta pitkin aina Kilpisjärvelle saakka. Majoittuminen Lapland hotel Kilpiseen. Päivällinen. Huom! 3. matkapäivänä Norjan puolella taukopaikkoja on rajoitetusti. Jonkin verran matkaeväitä kannattaa hankkia valmiiksi jo Kilpisjärveltä kaupasta.

3. matkapäivä

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Lähtö kohti Norjaa. Suomenkielinen opas liittyy matkaseuraan Skibotnista. Melbu-Fiskeböl väli ylitetään mukavasti lautalla. Majoitus Scandic Svolvaeriin. Päivällinen.

4. matkapäivä

Aamiainen. Klo 09.00 lähdemme tutustumaan Lofoottien luontoon ja nähtävyyksiin oppaamme johdolla. Kierroksen aikana ihastelemme Lofoottien kaunista luontoa ja tutustumme idyllisiin kalastajakyliin. Tutustumme Nusfjordin kalastajakylään, joka on yksi Norjan vanhimmista ja parhaiten säilyneistä kalastajakylistä. Käymme päivän aikana myös Henningsvaerin kalastajakylässä. Pidämme valokuvaustaukoja pitkin päivää. Matkalla Svolvaeriin pysähdymme myös Bøstadin kylässä sijaitsevassa Viikinkimuseossa. Museoon on rakennettu arkeologisten löytöjen perusteella muinainen päällikön talo, jossa esitellään elämää viikinkien aikaan. Majoitus Svolvaerissa. Päivällinen.

5. matkapäivä

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Matka jatkuu Ruotsin puolelle kohti Björklidenia. Majoitus hotell Fjället. Päivällinen hotellissa

6. matkapäivä

Aamiainen ja huoneiden luovutus. Klo 09.00 bussimatka Ouluun. Majoitus Original Sokos Hotel Arina. Päivällinen.

7. matkapäivä

Aamiainen ja huoneiden luovutus. Klo 09.00 bussimatka lähtöpaikkakunnille.

Hintaan sisältyy

- bussikuljetukset matkaohjelman mukaan

- suomenkielisen oppaan palvelut Lofooteilla

- majoitus kahden hengen huoneessa

- puolihoito hotelleissa (aamiainen ja päivällinen)

- sisäänpääsymaksu Viikinkimuseoon ja aluemaksu Nusjfordin kalastajakylään

Lisämaksusta

- yhden hengen huone 300 €/hlö

(- yhden hengen huone niille, jotka eivät majoitu Oulussa 242 €/hlö)

 

hinta alkaen 899,00 € / hlö

Matka on Pohjolan matkan normimatka, joten se toteutuu. Jos meitä on paljon lähdössä saisimme oman auton matkalle.

 Tarkempi matkaohjelma täältä

 

 

PATIKOINTIMATKA ITÄVALTAAN

 

Nyt olisi tarjolla syksyllä mielenkiintoinen ja mukava patikointimatka Itävallan Ramsauhun.

 Aika

17-23.9.2018.

Lennot on varattu  Jyväskylästä lähtien seuraavsti 

17.9. AY290    klo 05.50 – 06.35 jyv-hel

17.9. AY1471  klo 08.30 – 09.55 hel-wien

 

23.9. AY1476  klo 19.20 – 22.40 wien-hel

23.9. AY289    klo 23.40 – 00.25 hel-jyväskylä

 

Nyt on helppo lähteä matkaan, kun lähtö on jo Jyväskylästä.

Matkan hinta

1265 euroa/hlö, jos 25 lähtijää

1327 euroa/hlö, jos 20 lähtijää

 

Hinta Helsingistä

25 lähtijää 1153 euroa/hlö

20 lähtijää 1215 euroa/hlö

 

Jos osallistujia on alle 20 henkilöä, niin hinta nousee hiukan, koska saamme oppaan majoituksen ilmaiseksi, jos 20 lähtijää.

 

Hinta sisältää

-Finnairin reittilento turistiluokassa Jyv-äskylä-Helsinki-Wien ja Wien-Hel-Jyväskylä, lentokenttäverot ja matkustajamaksut

- majoitus Landhaus Karlbauer  6 yötä 2HH hintaan  sis. puolihoito (runsas aamiainen ja illallinen 4 ruokalajia)

-hintaan sisältyy myös sauna-osaston  ja uima-altaan käyttö ja kylpytakit loman ajaksi

-bussikuljetus Wien lentokenttä Ramsau  ja paluupäivänä kuljetus Ramsausta Wieniin ja siellä kiertoajelu ja kuljetus lentokentälle

-opas  7 päivälle (Kirsi Hytönen – Kirsi asuu Itävallassa ja tuntee seudut erittäin hyvin)

- Schladming-Dachstein Sommercard, jolla pääsemme ilmaiseksi hisseillä ylös vuorille ja vaellus-bussilla liikkumaan ja Jäätikölle mm. ja Ramsau Beach uimalaan  jne...100 eri kohdetta

- paluupäivänä Wienin kiertoajelu ja kävely vanhassa kaupungissa

 

Lisämaksusta

-yhden hengen huonelisämaksu on 115 euroa.

 Landhaus Karlbauer sijaitsee Ramsaun tasangolla 1200 m korkeudessa aurinkoisella, rauhallisella ja kuitenkin keskeisellä paikalla.

Hotellista pääsee heti kävellen lukuisille vaellusreiteille ja bussipysäkki on myös lähellä Bussi vie mm. läheisen Schladmingin paikkakunnan alueelle ja lukuisille uusille veallusreiteille.

Hotellissa suomalainen sauna, infrapunahuone, höyrysauna, uima-allas.

Aurinkoterassilla voi nauttia aamiaista tai illallista upeaa näkymää ihaillen jne... ja hotellissa tunnelmallinen kaakeliuunein varustettu kodikas ravintola. Huoneet on sisustettu puuhuonekaluin ja perinteiseen itävaltalaiseen tyyliin.

Huoneissa suihku, wc, tv, hiustenkuivain, safe, parveke.

 

Paluupäivänä Wienin kiertoajelu ja kävely vanhassa kaupungissa

Kiertoajelun aikana näemme kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä, Ring-Straße kehäkadun varrella sijaitsevat upeat historialliset rakennukset, kuten Valtionooppera, Parlamenttitalo, Kaupungintalo, Taidehistoriallinen ja luonnonhistoriallinen museo, Yliopisto ja Hofburgin talvipalatsi. Ajamme  myös Karlsplatz–aukion halki, jossa sijaitsee Musikvereinin konserttitalo, Kaarlen barokkikirkko ja Secession taidenäyttelytalo. Näemme myös hedelmä-ja vihannestori Naschmarktin, lukuisia puistoja ja vanhoja Wieniläiskahviloita.

Kävelemme myös vanhassa kaupungissa Pyhän Tapanin tuomiokirkon ja Hofburgin talvipalatsin alueella.

 Patikkareittejä voimme myös muuttaa  paikan päällä, jos tarvetta ja halua ilmenee.

 Lisätietoja ja ilmoittautumiset

 Raija Tolvaselle sähköpostilla raija.tolvanen@kolumbus.fi tai puhelimitse tai tekstiviestillä

numeroon 040 7284515. Tervetuloa mukavalle reissulle.

 

 Tarkempi matkaohjelma täältä

 

Kaamoshiihto 2018-2019 vaihteessa Äkäslompolossa 29.12.2018…5.1.2019

 Sinnehän lähdetään 30,12.2016 ja palataan 6.1.2018. Paikkana on perinteisesti Ylläskieppi. Majoitukseen sisältyy aamiainen, retkieväät ja päivällinen. Hinta majoituksella on 350€.
Jos lähtijöitä on riittävästi, niin lähdemme linja-autolla, jolloin esim. 25 lähtijää, niin kuljetuksen hinta on n.180€/henkilö (eli silloin yhteensä n.460€

Nyt on jo yli 20 varannut matkan

Ilmoittautuminen ja tiedustelut: Hannu Pohjolainen puh. 050-3555052

 

Kukasjärven talkoot vuonna 2018

Kesäkuun ensimmäisellä viikolla, kesän avaustalkoot Kiehiskiepissä viikolla 24 Sisämajoitukseen mahtuu 8...12 henkilöä ja Telttamajoituksessa rajattomasti porukka

Kihaus Kiepissä. Elokuu  viikko 31, ke 1…su 5.8.2018 Sisämajoitukseen mahtuu 8...12 henkilöä ja Telttamajoituksessa rajattomasti porukka (Jos saamme HLL:n mökin käyttöön, niin sisämajoitusmäärä kasvaa 15 hlö)

 

Nyt jälleen keväällä 2019 "aurinkohiihtämään" Kilpisjärvelle. (Huom. nyt viikolla 15, eli huhtikuussa)

Olimme nauttimassa kevään hiihdoista Kilpisjärvellä ja toivoimme matkata sinne uudelleen ensi keväänä. Nyt siihen on taas toistamiseen mahdollisuus. Toivottavasti meitä on taas tarpeeksi lähtijöitä (nyt on jo 12), ettei  tarvitse perua matkaa.

Olen saanut varattua Kilpisjärveltä Haltinmaalta n. 30 paikkaa. Matkamme on huhtikuussa.

Lähtö huhtikuussa lauantaina 6.4  ja paluu lauantaina 13.4.2019.

Majoittumme: Majatalo Haltinmaa Ky Majoitus mökeissä, liinavaatteet, loppusiivous, aamupalat ja runsas buffepäivällinen. Retkieväs-sämpylä itse täytettynä aamupalapöydästä. Eli majoitumme on 40m2 parimökinpuolikkaisiin joissa 2 mh, olohuone jossa tv, rautatakka, vuodesohva, minikeittiö sekä omat saunat suihkut ja wc. Lisäksi linja-autokuljetus Jämsä-Kilpisjärvi-Jämsä

Hinta olisi tosi edullinen:

- jos lähtijöitä 20, hinta olisi 690,

- jos lähtijöitä 30, hinta olisi 600€,

Tässä vielä matkojen peruutusehdot.

Lisätietoja Kilpisjärvestä saat netistä http://www.kilpisjarvi.org/

Raimo Vuoristo 040-7500020  tai mieluusti sähköpostilla raimo.vuoristo@gmail.com

 

Ilmoittautuminen ja tiedustelut kaikille matkoille:

Raimo Vuoristo, puh. 040-7500020

Hannu Pohjolainen puh. 050-3555052

Jouko Lehtonen puh 040 5007456

 

 

-  

 etusivulle

Matkakertomuksia edellisistä matkoista

Haltin kautta Termikselle 2005

Ruskamatkalla Haltilla 2003

Trekkausta Nepalissa, Jäätäviin korkeuksiin

Sulitelma

Afrikka Tansania, Kilimanjaro

Huippuvuoret

Nallo

Tunturikasveja

Ruskan hehkua Yliperällä 2007

Matkalla Tiibetissä 10...15.3.2008 (uusin)

 

 

 

 

Kiehislehdet pdf-tiedostoina, nettilehtinä:

Kiehinen 1/07

Kiehinen 2/07

Kiehinen 3/07

Väreissä: Kiehinen 3/08

Kiehinen 4/08

Kiehinen 1/09

Kiehinen 2/09

Kiehinen 4/09

Kiehinen 1/10

Kiehinen 2/10

Kiehinen 4/10

Kiehinen 2/11

Kierinen 3/11

Kiehinen 4/11

Kiehinen 1/12

Kiehinen 2/12

Kiehinen 3/12

Kiehinen 4/12

Kiehinen 1/13

Kiehinen 2/13

Kiehinen 3/13

Kiehinen 4/13

Kiehinen 1/14

Kiehinen 2/14

Kiehinen 3/14

Kiehinen 4/14

Kiehinen 1/15

Kiehinen 2/15

Kiehinen 3/15  100:s ilmestynyt lehti

Kiehinen 1/89 (näköispainos ensimmäisestä lehdestä)

Kiehinen 4/15

Kiehinen 1/16

Kiehinen 2/16

Kiehinen 3/16

Kiehinen 4/16

Kiehinen 1/17

Kiehinen 2/17

Kiehinen 3/17

Kiehinen 4/17

Kiehinen 1/18

Kiehinen 2/18