Tästä linkistä pääset uusille kotisivuille käy tutustumassa

INFO 

päivitetty 16.5.2022Rami

 

LAPINKÄVIJÄYHDISTYS KIEHISET r.y. perustettiin Äänekoskella Lapin matkailusta ja yleensä pohjoisesta Suomesta kiinnostuneiden ihmisten yhteisöksi vuonna 1984. Yhdistys rekisteröitiin virallisesti 8.2.1984. Tällä hetkellä jäseniä on n.150.

Kiehisten sääntöjen mukaisesti toiminnan tavoitteita ovat mm. Lapinmatkailun ja retkeilyn edistäminen ja sen tunnetuksi tekeminen yhdistyksen toiminta-alueella.  Asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi yhdistyksen toiminnassa keskeisimpinä painopistealueina ovat tiedotustoiminnan, paikallisten yleisötilaisuuksien ja oman matkailu- ja retkeilytoiminnan jatkuva tavoiteasettelusta lähtevä kehittäminen.

 

Vuosittain järjestämme, linja-automatkoja, vaelluksia ja hiihtoviikkoja niin Lapissa kuin myös kaukaisimmissa kohteissa. mm. Nepal, Huippuvuoret, Islanti Kilimanjaro jne.. Lue lisää matkakertomuksia täältä. Vuodesta 1993 on jäsenistömme käytössä ollut lapin maja Kiehiskieppi, Kukasjärvellä Kittilän kunnassa. Kiehiskiepin perheleiristä on tullut jo perinne kesäkuun alussa. Jo 16 vuotta on perheittäin, mummut ja vaarit sekä lapsenlapset kokoontuneet viettämään viikon lapin luonnossa.

Eri toimikuntien kokoukset, kerhoillat, talkoot ym. ovat aktiivista lähitoimintaa. Lapin eräalueiden ylläpitoon ja kunnostukseen olemme osallistuneet talkoovoimin ja näin jatkamme edelleen.

Yhdistyksen hallitus koordinoi toimintaa ja varainkäyttöä. Hallituksen apuna toimivat toimikunnat järjestävät toiminnan.

 

 

Kiehisjuhlaa – yli neljännesvuosisata täynnä

Yhdistyksemme on perustettu 08.02 1984. Nyt mittarissa on jo 34 vuotta, joten kirjoitan yhdistyksen alkutapahtumista hiukan. Tämä ei ole historiikki vaan poimintoja senaikaisesta seuran kehityksestä. Perustamiskokous pidettiin Äänekosken Ammattikoulun Auditoriossa (nykyisin Pohjoisen Keski-suomen Oppimiskeskus) 08.2. 1984. Osallistujia oli 45 henkilöä. Nimeksi tuli Ala-Keiteleen Lapinkävijäyhdistys Kiehiset. Toiminta-alueena Konginkangas, Konnevesi, Sumiainen, Suolahti ja Äänekoski, joka on seuran kotikunta. Olimme alkuunsa varsinaisena jäsenenä Suomen Matkailuliitossa, josta oli edustaja Jouko Heporauta perustamiskokouksessa. Ensimmäisenä puheenjohtajana aloitti Kalevi Lehtinen, varapj Liisa Silén, johtokuntaan tulivat Aimo Hakola, Alpo Havu, Antero Hukari, Veijo Kivistö, Tauno Telaranta, Kari Varis ja vieläkin mukana olevat Hilja Kautto, Veli Rytkönen, Raimo Vuoristo, pitkäaikainen puheenjohtaja ja edelleen toiminnassa mukana. Varajäseniksi valittiin Ansa Hämäläinen, Hannu Kautto ja Irene Raatikainen. Heistä kukaan ei ole enää mukana jäseninä. Varatilintarkastajaksi valittiin Pirkko-Liisa Lukkarinen, joka jatkaa edelleen. Kokouksessa valittiin äänten laskijoiksi Hilja Kautto ja Jouko Lehtonen. Kokouksessa oli mukana myöskin Hakolan Eeva, yhä aktiivinen jäsen. Ensimmäisessä johtokunnan kokouksessa 21.3. 1984 täydennettiin valintoja: sihteeriksi valittiin Ansa Hämäläinen sekä taloudenhoitajaksi Airi Parantainen. Airi on edelleenkin Kiehisten taloudenhoitajana. Yhdistysrekisteriin Kiehiset ilmoittautui Matkailuliiton kautta. Anomus on postitettu 09.3. 1984. Päätös jäsenrekisteriin 25. 3 1985 Y 141516 tunnuksella. Silloinkin asiat saattoivat venyä. Kevään ensimmäinen yhdistyksen järjestämä matka 12.5.-20.5. 1984 suuntautui Kilpisjärvelle. Syksyllä oli jäsenilta, jossa Vuoriston Rami näytti diasarjoja Kilpisjärven maisemista. Varuste-esittely kesään ja talveen -aiheesta puhuivat, Alpo Havu ja Raimo Vuoristo. Lapin aiheisen tietokilpailun piti Alpo Hukari sekä lopuksi oli arpajaiset Hilja Kauton vetämänä. Johtokunnan kokouksessa 11.4. 1984 kirjattiin Matkailuliiton myöntämät 2000 markkaa toiminnan aloittamiseksi. Ensimmäisen vuoden aikana järjestettiin Matkailuliiton toimesta vaeltajakursseja teoriaosista käytäntöön, talvioloissa ja kesällä joihin Kiehisiä osallistui ahkerasti. Syyskokouksessa päätettiin jäsenmaksut: vuosijäsen 85 mk Nuorisojäsen 30 mk perheenjäsen 30 mk ja yhteisöjäsen 200 mk. Tässä pähkinänkuoressa Kiehisten ensimmäinen vuosi, jolloin jäsenmäärä oli 100.

Terveisin

Jouko ”Joke” Lehtonen

 

 

 

Liittyminen Lapinkävijäyhdistys Kiehisiin

 

Lähetä omat henkilötietosi osoitteeseen, niin saat paluupostissa viimeisimpiä kerholehtiä ja jäsenmaksukaavakkeen.

airi.parantainen@pp2.inet.fi

tai postin välityksellä

Lapinkävijäyhdistys Kiehiset r.y.

c/o. Airi Parantainen

Autiontie 27

44160 Huutomäki

            040-5545875

Jäsenmaksu on vain 20 euroa vuodessa, ja sillä saa kaikki edut:

    käyttää kerhomme Lapin majaa Kiehiskieppiä

    Kerholehti, ilmestyy 4 kertaa vuodessa

    Kaikkea mukavaa toimintaa yhdessä

 

 

Nuorisojäseniltä on 0 euroa (alle 18 vuotta)

Tai kysy rohkeasti kerhomme hallituksen jäseniltä mitä muuta me teemme.

 

Lapinkävijäyhdistys Kiehiset r.y. Hallitus

 

Puheenjohtaja / Matkatoiminta

Raimo Vuoristo

Metsäkatu 17

44120 Äänekoski

040-7500020

raimo.vuoristo@gmail.com

 

 

Varapuheenjohtaja / Matkatoiminta

Raija Tolvanen

Erkinkuja 1

40250 Jyväskylä

040-7284515

raija.tolvanen@kolumbus.fi

 

Sihteeri

        Erkki "Reeku" Leppänen

          0407389990

rrr@reeku.fi

Taloudenhoitaja

Airi Parantainen

44100 Äänekoski

040-5545875

airi.parantainen@pp2.inet.fi

Jäsenasiat

Tarja Pellonpää 02 2733235,

tarja.pellonpää@tilitoimistoparantainen.fi

 

Muut hallituksen jäsenet

Ritva Rossi, Jyväskylä

Tuula Niemi  Jämsä

Heikki Hämäläinen, Tikkakoski

Teijo Haapakoski, Uurainen  

Hilkka Mäkinen Petäjävesi

Eija Suvanto, Viitasaari

 

 

 

Hallituksen varajäsen

Erkki "Reeku" Leppänen Äänekoski

 

 

 

 

 

etusivulle